Fotografia de la Coral l'Amistat (2022)Fundada l’any 1972, la Coral L’Amistat té un fort arrelament en el teixit associatiu de Premià de Mar. Integrada actualment per uns trenta de cantaires, dirigits per Esther Doñate Gil, té com a objectiu principal el gaudi i la difusió de la música en general i del cant coral en particular. Des de l’any 2012 és l’organitzadora de la Temporada de Música i del Cicle d’Espectacles Musicals per a Escolars a l’Espai l’Amistat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Mar.

Darrerament la coral ha combinat programes de cant “a capel·la” amb muntatges escenogràfics com “El Mikado” o l’òpera “Sort”, i amb grans produccions en col·laboració amb altres corals, orquestres, cobles, etc. com ara “Música d’escena”, “Quatre segles d’òpera”, “El Messies” , “Només per a uns quants?, ”Rèquiem de Fauré”, “Cançó d’amor i de guerra”, “Nit de boleros” i “Concert de Valsos”. Darrerament, la coral ha tingut el plaer d’actuar amb La Locomotora Negra, el Quartet Melt i Cris Juanico, orquestra Laud’Ars, orquestra Simfònica Harmonia i la Quinta Vocce. Des del 2018 hem incorporat espectacles de lírica a la nostra programació, això ens ha permès també incorpororar als nostre repertori òperes i sarsueles.

La coral participa de forma habitual en trobades, intercanvis, festivals, concerts amb altres formacions corals i en activitats que promouen el compromís i la solidaritat.